Eesti firma võitis esmakordselt Euroopa Kaitseagentuuri hanke

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küberkaitseõppus Locked Shield
Küberkaitseõppus Locked Shield Foto: Liis Treimann / Postimees

BHC Laboratory OÜ võitis esimese Eesti ettevõttena Euroopa Kaitseagentuuri hanke strateegilise taseme küberkaitseõppuse läbiviimiseks.

BHC Laboratory OÜ korraldatav küberkaitseõppus toimub maikuus Portugali kõrgemas sõjakoolis. Tegemist saab olema pilootõppusega, mille abil Euroopa Kaitseagentuur soovib hinnata ja kujundada strateegilisi otsuseid võimaliku laiaulatusliku küberkonflikti olukorras, teatas kaitseministeeriumi pressiesindaja.

Vastavalt Euroopa Kaitseagentuuriga sõlmitud lepingule valmistab BHC Laboratory OÜ ette nii õppuse stsenaariumi ja selle kulgemise kui ka viib vahetult õppuse läbi. Samuti valmistab Eesti firma ette õppusele eelneva teoreetilise kursuse.

Kaitseministeeriumi kaitseinvesteeringute asekantsler Ingvar Pärnamäe avaldas heameelt, et Eestis väljatöötatud ja praktikas testitud unikaalset lahendust küberõppuste läbiviimiseks on nüüd võimalik rakendada üle-Euroopaliselt. «See näitab, et Euroopas on küberkaitse esirinnas mitte ainult Eesti riigiasutused, vaid ka meie erasektoris on arvestatavaid tooteid ja lahendusi, mida mujal Euroopas müüa,» ütles Pärnamäe.

Eelmisel aastal kinnitatud Eesti kaitsetööstuspoliitika kohaselt toetab kaitseministeerium rahvusvaheliselt konkurentsivõimelise, ekspordile orienteeritud ja lisaväärtust loova kaitsetööstuse tekkimist ja püsimist Eestis, mis oleks usaldusväärseks partneriks riigile rahu-, kriisi- ja sõjaajal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles