Pildid: Eesti demineerijad said rahvusvahelised kutsetunnistused

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna anti Eesti sõjamuuseumis päästeameti demineerimiskeskuse demineerijatele esmakordselt kutsekvalifikatsiooni nõuetele vastavad kutsetunnistused.

Aasta algul väljastatud kutsetunnistused said Eestis esmakordselt 14 instruktorit, 14 pommitehnikut, 28 demineerijat EOD3, 16 demineerijat EOD2 ja 7 demineerijat EOD1 üle Eesti, teatas päästeamet.

Demineerijate kutsestandardid kinnitati esimest korda tunamullu. Standardid on aluseks demineerijate elukutse kirjeldamisel ja rahvusvahelisel tunnustamisel. Demineerija kvalifikatsiooni saamiseks peab läbima demineerimisalase koolituse, mis vastab demineerija kutsekvalifikatsiooni nõuetele.

Päästeameti demineerijate esimene väljakutse toimus 1992. aasta mais. Tänaseks on Eesti demineerijad osalenud rahvusvahelistel missioonidel Afganistanis, Gruusias, Malis, Kongos ja Lõuna-Sudaanis.

Demineerijate kvalifikatsiooni paremaks ja selgemaks kirjeldamiseks hakati Kutsekojas looma demineerijate kutsestandardeid, mis põhineksid omakorda demineerimisalastel rahvusvahelistel standarditel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles