Rõivas: Põhja- ja Baltimaad peaksid koos vähendama sõltuvust Venemaast

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kohtumisel Põhjamaade Ministrite Nõukogu peasekretäri Dagfinn Høybråteniga ütles peaminister Taavi Rõivas, et Põhja- ja Baltimaad peaksid kiirendama koostööd selliste energia- ja transpordiühenduste rajamiseks, mis vähendaksid sõltuvust Venemaast.

Kohtumisel räägiti julgeoleku olukorrast Euroopas ja aina olulisemaks muutuvatest energia- ning transpordiühendustest. Samuti kõneldi Põhjamaade Ministrite Nõukogu ja Eesti koostööprojektidest.

Rõivas rõhutas, et praegu on äärmiselt oluline näidata üles Põhjamaade ja Balti riikide ühtsust.

«Praegune julgeoleku olukord peaks andma kõikidele Venemaaga ühist piiri omavatele Põhja- ja Balti riikidele tõuke projektide kiirendamiseks, seda nii Balticconnectori ja LNG terminalide paiknemise kui ka Rail Balticu projekti küsimuses,» ütles Rõivas.

Rõivase hinnangul on Põhjamaade Ministrite Nõukogu Tallinna esindus loonud muljetavaldava võrgustiku parimate ja aktiivsete koostööpartnerite leidmiseks Eestis. Heaks näiteks on tema sõnul rahvastiku rände ja migratsiooniprojekt.

Ta selgitas, et eestlased hindavad kõrgelt võimalusi välismaal õppida ja töötada ning riigi huvi peaks olema julgustada inimesi minema välismaale kogemusi omandama.

«Teisalt on valitsuse eesmärk tõsta Eestis elatustaset, mis parandab oluliselt nende inimeste elujärge, kes on olnud sunnitud töö tõttu Eestist lahkuma,» lisas Rõivas.

Konkreetse sammuna nimetas peaminister tööjõumaksude langetamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles