Ansip loodab Brasiiliaga viisavabaduse sõlmida juulis

Kadri Ratt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Andrus Ansip ja Brasiilia välisminister Celso Amorim (vasakul).
Peaminister Andrus Ansip ja Brasiilia välisminister Celso Amorim (vasakul). Foto: www.valitsus.ee

Peaminister Andrus Ansip avaldas kohtumisel Brasiilia välisministri Celso Amorimiga lootust, et vastastikuse viisakohustusest loobumise lepingud allkirjastatakse juulis toimuval Euroopa Liidu ja Brasiilia tippkohtumisel.

«Ma olen kindel, et oodatav viisavabadus Eesti ja Brasiilia vahel annab tugeva tõuke nii meie majandussuhete, kultuurisuhete kui ka turismi arengule,» märkis Ansip.

Esimene Eestit külastav Ladina-Ameerika riigi välisminister Amorim omakorda kinnitas, et viisavabadus Eestiga on ka Brasiilia huvi. «Eestlased on meile väga teretulnud,» ütles Amorim.

Brasiilia kodanikud saavad juba praegu Eestisse viisavabalt reisida.

Kohtumisel räägiti ka kahe riigi majandussuhetest, mis on hetkel üsna tagasihoidlikud. Samas näiteks möödunud aastal oli Brasiilia Eesti suurim kaubanduspartner Lõuna-Ameerikas.

«Loodan, et ka Eesti ettevõtjate huvi Brasiilia turu vastu on kasvamas,» ütles Ansip, kelle hinnangul on võimalikke koostöövaldkondi kahe riigi vahel mitmeid - näiteks põlevkivienergeetika, infotehnoloogia ja turismi valdkonnas.

Hetkel on Brasiilia Eesti 30. eksportpartner.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles