Interaktiivne: Taani õhuväelased valmistuvad Ämaris hävitajate tulekuks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ämari lennubaasi saabub järgmisel nädalal neli Taani hävitajat ja umbes 60 õhuväelast, kes peaksid õhubaasi jääma vähemalt neljaks kuuks.

Esmaspäeval saabub taanlaste põhiline kontinget. Juba praegu valmistavad õhubaasi ette kümmekond Taani õhuväelast, kes tulid Eestisse oma varustusega kohale.

See on esimene kord, kui NATO väed jäävad õhubaasi nii pikaks ajaks ja kaitsevägi loodab, et ka püsivalt.

«See on konkreetselt Taani hävitajate F-16 hoolduseks vajalik tehnoloogia,» ütles Ämari teabeohvitser Alar Laats. Taanlased pakkisid parasjagu lahti varustust ja panid selle angaaridesse, mis on ette nähtud lennukite hoidmiseks.

Õhubaasi sööklasse lisati taanlaste tuleku puhul ka õhtusöök ja hommikusöögiks saavad kaitseväelased peale pudru ka omleti valida.

Kaitseväelaste eluruumidesse toodi voodeid juurde tubadesse, mis algselt olid ühele inimesele mõeldud.

Meditsiinikeskuse parameedik Rein Paavo ütles, et hiljuti viidi Ämaris läbi suurõnnetuste õppus, mis on kaudselt seotud taanlaste tulekuga. Nii palju ei ole siin püsivalt kaitseväelasi peatunud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles