Eestikeelsele õppele ülemineku mõju hakkab hindama töörühm

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haridusministeerium
Haridusministeerium Foto: Lauri Kulpsoo

Täna haridusminister Jevgeni Ossinovski kutsel kogunenud töörühm otsustas vene koolide eestikeelsele õppele ülemineku mõju analüüsimiseks viia läbi erinevad uuringud, sealhulgas külastada koole.

«Sel aastal lõpetavad esimesed gümnasistid, kes on kolme aastaga läbinud 60 protsenti õppemahust eesti keeles. Vastavalt valitsuse kokkuleppele analüüsime, kuidas gümnaasiumiastmes läbiviidud reform on mõjutanud õpitulemusi ja üldist õhkkonda koolis,» selgitas haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski kohtumise eel pressiesindaja vahendusel.

Keskpäeval kogunenud haridusvaldkonna esindajatest ja spetsialistidest koosnev töörühm täna veel hinnanguid ei andnud, kuid leppis kokku eesmärgis kaardistada, milline on olnud eestikeelsele õppele ülemineku tulemus vene koolides ning töötada välja meetodid, kuidas jätkata gümnaasiumide üleminekut osaliselt eestikeelsele õppele.

Haridusministeeriumi kommunikatsioonikonsultant Asso Ladva ütles arutelu järel Postimehele, et töörühm leppis täna kokku töökorralduses ning plaani võeti erinevad vaatlevad uuringud, sealhulgas ka koolikülastused. Ladva sõnul peaks esmased objektiivsed tulemused saama sügiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles