Ukraina andis Venemaale 48 tundi selgitusteks õppuste kohta

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene sõdurid õppustel.
Vene sõdurid õppustel. Foto: SCANPIX

Ukraina on vastavalt Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) julgeolekulepetele palunud Moskval anda 48 tunni jooksul selgitusi sõjaväeõppuste kohta Ukraina piiri vahetus läheduses, teatas neljapäeval välsiministeerium.

Avaldus oli vastuseks Vene kaitseministeeriumi varasemale teatele, mille kohaselt on õppused seotud pingetega Ukrainas. Ministeeriumi sõnul püüab Moskva mõjutada Kiievi meetmeid võitluses äärmuslastega riigi idaosas.

Välisministeeriumi sõnul on neil vastavalt OSCE Viini dokumendile õigus nõuda aru õppuste eesmärkide ja teiste üksikasjade kohta 48 tunni jooksul alates taotluse esitamisest ehk antud juhul laupäeva keskpäeval Greenwichi aja järgi.

«Vene õppuste läbiviimine Ukraina piiri lähedal võib üksnes muret tekitada, eriti arvestades Vene välisministri hiljutist avaldust, milles sisaldus ühetähenduslik vihje võimalusele Vene vägede sisenemisest Ukraina territooriumile,» ütles ministeerium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles