Venekeelne telekanal nõuaks igalt Balti riigilt aastas 2,5 miljonit eurot

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telerikauplus.
Telerikauplus. Foto: SCANPIX

Ukraina sündmustest alguse saanud idee luua Balti ühine avalik-õiguslik venekeelne telekanal võtab kuju, mõtte autorid, Läti Televisiooni esindajad said täna toetuse ERRi juhatuselt, varem oli neid toetanud Leedu televisioon.

Plaanitav satelliitkanal peaks pakkuma päevas 20 tundi programmi ühel kanalil, sellest oleks igal riigil paar-kolm tundi kohalikke uudiseid ja teisi saateid, ülejäänud saated ja filmid ostetaks sisse, lätlastel on isegi juba olemas kohapeal venekeelset programmi tootvasse toimetusse kandidaate, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Läti Elektroonilise Meedia Nõukogu esimehe Ainars Dimantsi sõnul on idee algatajale, Läti TV-le helistanud koguni ajakirjanikud Moskvast, kes on valmis uues programmis töötama.

Eesti Rahvusringhääling (ERR) on teinud venekeelse telekanali kontseptsiooni ja kalkulatsiooni ning saatnud teadus- ja kultuuriministeeriumi; kui vajalik kaks ja pool miljonit leidub, on olemas valmisolek kanal ära teha.

Leedus on vene keelt emakeelena kõnelevaid inimesi umbes kuus protsenti, pärast kokkusaamist Läti Televisiooni juhtidega otsustas Leedu TV algatust toetada, järgmise sammuna kavatsevad lätlased taotleda raha Euroopa Liidult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles