Vladimir Putin: internet on CIA projekt

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SCANPIX

Venemaa president Vladimir Putin sõnas eile, et internet on USA Luure Keskagentuuri (CIA) projekt ning Venemaa peab end internetis kaitsma.

Kremli eesmärgiks on saada suurem kontroll interneti kasutamise üle, kuna seal avaldavad opositsiooniaktivistid oma seisukohti, mis Vene võime ärritavad ning kutsuvad üles protestima, kirjutab ABC News.

Vene opositsioon kasutab internetti laialdaselt, kuna peavoolumeedia allikatele neil juurdepääsu ei ole.  

Venemaa pralamendis arutati sel nädalal seadust, mille kohaselt sotsiaalmeedia lehekülgede serverid peavad olema Venemaal ning salvestama ja säilitama kasutajate kohta informatsiooni vähemalt poole aasta jooksul.

Putini lähikondlased vallandasid Venemaa populaarse sotsiaalmeedialeheküle VKontakte asutaja ja tegevjuhi Pavel Durovi. Selle sammuga sai Kreml Venemaa «Facebookiks» kutsutud võrgustiku oma kontrolli alla.

Venemaa president esines eile ettekandega meediafoorumil Peterburis.

«Internet on CIA projekt ning jätkab arenemist selle projektina. Venemaa peab oma õiguste eest seisma ka internetis,» lausus Putin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles