John Kerry: Venemaa on tegemas suurt viga

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
John Kerry
John Kerry Foto: SCANPIX

USA välisminister John Kerry hoiatas järjekordselt Venemaad.

Kerry arvates tekitas Venemaa meelega Ukrainas kriisi ning valmistus praeguseks olukorraks juba kaua aega tagasi, edastab AFP.

«Venemaa ei ole astunud ühtegi sammu Ukraina olukorra rahustamiseks ja leevendamiseks lubadustest hoolimata. Kui Venemaa jätkab samal kursil, siis teeb ta suure vea,» tõdes USA välisminister.

Kerry andmetel on senised USA ja ELi poolt Vene võimuesindajatele määratud sanktsioonid tekitanud Venemaa majandusele märkimisväärset kahju.

USA välisminister ähvardas Venemaad ja selle võimuesindajaid uute sanktsioonidega.

«Venemaa valmistus Ukraina kriisiks ja teadis täpselt, mis juhtuma hakkab. Mitte mingi propaganda ei suuda tõde varjutada,» teatas Kerry.

USA president Barack Obama hoiatas eile omakorda Venemaad uute sanktsioonide kehtestamise eest ning lisas, et Venemaa ei ole täitnud Šveitsis Genfis kokku lepitud sätteid.

Selle nädala alguses süüdistas Venemaa välisminister Sergei Lavrov, et Ukraina ei ole täitnud Genfi kokkuleppeid.

Venemaa sõnul peab Ukraina desarmeerima äärnusrühmituse Paremsektori ning venemeelseid mitte terroristideks tembeldama.

Ukraina nõustus tegema järeleandmisi ning andma Ida-Ukraina aladele suurema autonoomia ja relvad loovutanud separatistidele amnestia. Samas ei tähenda see Ukraina tükeldamist.

Copy
Tagasi üles