Poola peaminister soovitas olla valmis halvimaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poola peaminister Donald Tusk.
Poola peaminister Donald Tusk. Foto: SCANPIX

Taas Ukraina idapiiri lähedal alanud Vene õppuste valguses tunnistas Poola peaminister Donald Tusk, et Ukraina lagunemine on võimalik.


«Ukraina arengute osas peaks Euroopa olema valmis ka kõige mustemaks stsenaariumiks,» tunnistas Tusk. Poola valitsusjuht tõdes, et keegi pole valmistunud selleks, et piirkonnas puhkeks relvastatud konflikt. Tema sõnul Euroopa alles tegeleb vastuse kujundamisega.

Poola välisminister Radoslaw Sikorski märkis samal ajal, et kui Moskva kasutaks oma mõjujõudu venemeelse elemendi üle Ukrainas, oleks ka võimalus saavutada «maagiline» pingelangus.

Enam-vähem sama sõnumit edastas ka Sikorski USA kolleeg John Kerry, kelle sõnul on Venemaa keeldunud astumast ühtki sammu õiges suunas. Kerry lubas ühtlasi, et maailm astub samme, mis tagavad, et Venemaa jaoks läheb nende praeguse tegevuste hind ainult kõrgemaks.

«Ukraina rahvas ja Ukraina armee on selleks valmis. Ukraina astub Venemaale vastu,» kinnitas ta.

Ukraina välisminister Andri Deštšõtsa lubas intervjuud uudisteagentuurile AP, et kui Vene väed ületavad nende piiri, siis Kiievi väed asuvad nendega võitlusse. «Ukraina rahvas ja Ukraina armee on selleks valmis. Ukraina astub Venemaale vastu,» kinnitas ta. «Me kaitseme oma maad. Me kaitseme oma territooriumi.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles