Kaitseliitlased harjutasid Loksa linna evakueerimist

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Illustratiivne foto. Kevadtorm 2013.
Illustratiivne foto. Kevadtorm 2013. Foto: Toomas Tatar

Täna õhtupoolikul liiguvad Rapla- ja Harjumaa teedel suurõppusele «HUNT 2014» suunduvad kaitseliidu kolonnid, liikumiskiirus võib olla piiratud. Kaitseliit palub liiklejatelt mõistmist ja olla tähelepanelik.

Kuni pühapäevani toimub Loksa linnas ja Pärispea poolsaarel ühisõppus «HUNT 2014» , millest võtavad osa Tallinna, Harju ja Rapla maleva sisekaitse- ja lahingkompaniid ning teised sisekaitseüksused, kokku üle 600 osaleja.

Õppus leiab aset Loksa linnas ja Pärispea poolsaarel Hara, Kotka, Vihasoo piirkonnas.

Õppuse  esimene faas algas juba täna hommikul Loksa linna ja Kuusalu valla kriisikomisjonide staabiõppusega «Loksa evakuatsioon». Staabiõppuse stsenaariumi järgi avastati Loksa sadamas laeva lasti hulgast  merekonteinerid erinevat tüüpi lahingumoonaga. Staabiõppuse eesmärgiks on harjutada Loksa linna evakueerimist.

Nädalavahetusel harjutavad staap ja allüksused sisekaitseoperatsioone tsiviilstruktuuride ja eri väeliikide koostöös. Samuti massirahutuste ohjamist ja palju muud.

Kaitseliitlased kasutavad õppusel relvi ja laskemoona imiteerivaid vahendeid ning matkivad konflikti vastastega. Õppus ei kujuta ohtu osavõtjatele ega elanikele. Lõpplahingu koht on piiratud lintidega ja kõrvaliste isikute sattumine lahingualale on välistatud.

Kaitseliit püüab liiklust mitte takistada, kuid palub elanikel piirkonnas liikudes olla tähelepanelik.

Õppuse lõpetab pidulik rivistus Loksa linnavalitsuse esises pargis pühapäeval kell 13, kuhu on oodatud kõik huvilised. Esineb kaitseliidu Tallinna maleva orkester, toimub tehnika- ja relvanäitus ning maitsta saab ka sõdurisuppi.

Õppusel osalevad kaitseliidu üksuste kõrval mere- ja õhuvägi, päästeamet, politsei- ja piirivalveamet ning kohalikud omavalitsused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles