Separatistid röövisid Slovjanskis OSCE vaatlejad

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Ukraina siseministeeriumi sõnul röövisid separatistid Slovjanskis bussi, milles viibisid Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) missiooni liikmed.

Ukraina siseministeeriumi andmetel hoitakse seitsmest vaatlejast ja viiest Ukraina julgeolekutöötajast koosnevat praegu separatistide käes olevas Slovjanski miilitsajaoskonnas, vahendas Reuters.

«Slovjanski lähedal peatasid tundmatud isikud bussi, milles oli 13 reisijat, nende hulgas seitse OSCE esindajat, viis Ukraina relvajõudude esindajat ja sõiduki juht,» seisis siseministeeriumi pressiteates.

«Praegu toimuvad läbirääkimised venemeelsete jõudude esindajatega. Nad keelduvad pantvange vabastamast ja ütlesid, et soovivad rääkida Venemaa «kompetentsete organitega»,» teatas Ukraina siseministeerium.

Slovjanski separatistide juht ütles ajakirjanikele, et probleem tekkis, kui vaatlejad tahtsid venemeelsete kontrollpunktist läbi sõita koos Kiievi spiooniga. Ta ei täpsustanud aga, kus rühma hoitakse.

«Ma ei tea, milline olukord seal tekkis,» lausu Slovjanski isehakanud linnapea Vjatšeslav Ponomarjov. «Mulle teatati, et nende hulgas oli Kiievi salateenistuse töötaja.»

«Pole sobilik siia vaatlejatena tulla koos spiooniga,» lisas ta.

Varem teatas Saksa välisministeerium, et nad kaotasid kontakti sakslaste poolt juhitud OSCE vaatlejatega. Rühma kuuluvad ministeeriumi pressiesindaja sõnul kolm Saksa sõdurit, Saksa tõlk ja vaatlejad Tšehhist, Poolast, Rootsist ja Taanist.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles