Terras: ameeriklaste kohalolek annab USA väejuhatusele täpsema pildi regioonis toimuvast

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balti kaitseväe juhatajad arutasid koostööd õhudessantväelastega.
Balti kaitseväe juhatajad arutasid koostööd õhudessantväelastega. Foto: Kaitseväe peastaap

Kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras ütles täna kohtumisel Läti ja Leedu kolleegidega, et ameeriklaste kohalolek annab USA väejuhatusele täpsema pildi regioonis toimuvast.

Terras arutas Läti ja Leedu kolleegidega koostöö ja ühisõppuste korraldamist Balti riikidesse saabuvate saabuvate Ameerika Ühendriikide õhudessantüksustega ning osales Adazi sõjaväebaasis USA kaitseväelaste vastuvõtutseremoonial, vahendas kaitseväe peastaabi pressiesindaja.

«Õhudessantväelaste kohalolek annab USA Euroopa väejuhatusele senisest selgema ja täpsema pildi kogu meie regioonis toimuvast,» ütles kindralmajor Terras kinnitades, et nii  õhudessantkompaniid, Läänemerel tegutsev NATO miinitõrjegrupp kui lisanduvad hävitajad on tugevaks aluseks edasiste koostööplaanide kavandamisel.

Ameerika Ühendriikide õhudessantväelased saabusid Poola 23. aprillil, Lätisse täna ning Leetu jõuavad nädalavahetusel. Eestisse saabuvad 173. Õhudessantbrigaadi 150 kaitseväelast esmaspäeval.

Kindralmajor Terras ning kindralleitnandid Raimonds Graube ja Arvydas Pocius leppisid kokku Balti kaitsekolledzi kõrgemate ohvitseride kursuse programmi muutustes ning said ülevaate Balti sõjaliste koostööprojektide hetkeseisust.

Samuti kohtus kaitseväe juhataja Adazi sõjaväebaasis õppusel Skangal osaleva Kalevi pataljoni jalaväerühmaga, kes osales koos Läti kaitseväelastega Ameerika Ühendriikide õhudessantväelaste vastuvõtutseremoonial.

Eesti, Läti ja Leedu kaitseväe juhatajad kohtuvad regulaarselt kaks korda aastas. Balti riike seovad pikaajalised kaitsealased koostööprojektid - Eesti, Läti ja Leedu on lubanud panustada NATO reageerimisjõududesse 2016. aastal ühise pataljoniga. Läti jalaväekompanii ning Leedu luurerühm osalevad mitmendat korda Eestis aasta suurimal õppusel Kevadtorm, Balti riikidel on ühine õhuseiresüsteem Baltnet ning miinitõrjeeskaader Baltron. Tartus tegutseb Balti kaitsekolledz Baltdefcol.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles