Obama: uued sanktsioonid on suunatud Moskva provokatsioonide vastu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manilast kirdes asuvas Quezonis toimus täna meeleavaldus, kus kanti USA presidenti Barack Obamat ja Hiina riigipead Xi Jinpingi kujutavaid  maske.
Manilast kirdes asuvas Quezonis toimus täna meeleavaldus, kus kanti USA presidenti Barack Obamat ja Hiina riigipead Xi Jinpingi kujutavaid maske. Foto: SCANPIX

Venemaa vastu rakendatavad uued rahvusvahelised sanktsioonid saadavad selge sõnumi, et Moskva peab lõpetama oma provokatsioonid Ukraina idaosas, ütles pühapäeval USA president Barack Obama.

«On oluline, et me astuksime uusi samme saatmaks Venemaale sõnumi, et säärane destabiliseeriv tegevus, nagu leiab praegu aset Ukrainas, peab lõppema,» ütles Malaisias visiidil viibiv Obama pressikonverentsil.

Maailma juhtivate tööstusriikide ühendus G7 süüdistas laupäeval Moskvat Ukrainas pingete maandamisele suunatud Genfi kokkuleppe täitmata jätmises ja teatas uute sanktsioonide kehtestamisest Venemaa vastu.

«Niikaua kui Venemaa jätkab provokatsioonide teel, selle asemel et üritada probleemi rahumeelselt lahendada ja olukorda deeskaleerida, on Moskva tegevusel tagajärjed,» ütles Obama.

USA välisminister John Kerry ütles vestluses oma Vene kolleegi Sergei Lavroviga, et Washington on mures Vene vägede provokatiivse liikumise pärast piiril Ukrainaga ning Moskva toetuse pärast separatistidele, mis tema sõnul õõnestab Ukraina stabiilsust, julgeolekut ja ühtsust.

Lääne diplomaatiline allikas tunnistas laupäeval, et lääs «ei välista Venemaa sõjalist sekkumist Ukrainas lähipäevil». Allikas lisas, et Venemaa suursaadik ÜRO-s Vitali Tšurkin kutsuti kiiresti Moskvasse konsultatsioonidele.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles