Ukraina separatistid näitasid pressile kinnipeetud OSCE vaatlejaid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Slovjanski isehakanud linnapea Vjatšeslav Ponomarjov (seisab püsti) koos OSCE missiooni liikmetega ajakirjanike ees.
Slovjanski isehakanud linnapea Vjatšeslav Ponomarjov (seisab püsti) koos OSCE missiooni liikmetega ajakirjanike ees. Foto: SCANPIX

Ukraina idaosa venemeelsed separatistid näitasid pühapäeval ajakirjanikele kahe päeva eest kinnipeetud Euroopa Julgeoleku- ja Koostööorganisatsiooni (OSCE) vaatlejaid.

Pressikonverentsile toodi relvastatud meeste juuresolekul kaheksa eurooplasest vaatlejat, koos nendega kinnipeetud nelja ukrainlast ei näidatud.

Vaatlejate sõnul on nende tervis hea.

«Me oleme OSCE ohvitserid, kel on diplomaatiline staatus,» ütles sakslasest vaatleja. «Ma ei saa oma tahte vastaselt koju minna.»

Slovjanski mässuliste juht Vjatšeslav Ponomarjov ütles varem, et tegemist on sõjavangidega.

«Sõjaseisukorras linnas peetakse kõiki sõjaväelasi, kellel puudub meie luba, sõjavangideks,» rääkis Ponomarjov ajakirjanikele.

Ponomarjov lisas, et OSCE vaatlejad vahetatakse vaid Kiievi võimude poolt kinni peetud Moskva-meelsete äärmuslaste vastu. Tema sõnul on vaatlejate bussijuht vabaks lastud.

OSCE saatis Slovjanskisse rühma läbirääkijaid, et saavutada vaatlejate vabastamine, teatas OSCE pühapäeval.

Mässulised pidasid OSCE vaatlejate bussi kinni reedel nelja kilomeetri kaugusel Slovjanski piirist, kui nood oli teel tagasi oblastipealinna Donetskisse, rääkisid vaatlejad pühapäevasel pressikonverentsil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles