Separatistid hõivasid Donetskis telejaama hoone

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Separatistid Donetski telejaama sissepääsu ees
Separatistid Donetski telejaama sissepääsu ees Foto: SCANPIX

Ukraina idaosas Donetski linnas hõivasid venemeelsed täna riikliku telejaama hoone ning nõudsid Vene kanali edastamist.

Neli maskides separatisti valvasid telejaama peasissepääsu ning mitmed olid ka hoones sees, vahendas Reuters.

Telejaama lähedal viibis tol hetkel umbes 15 miilitsat, kuid nad ei takistanud venemeelseid.

Hoone ümber kogunes ka umbes 400 inimest, kes karjusid «Venemaa» ja «referendum». Hiljem läksid meeleavaldajad laiali, kuid separatistid jäid hoone sissepääsu juurde.

Küsimusele, miks hoone hõivati, vastas sissepääsu ees seisnud maskis mees: «Nad näitavad valesid, nad üritavad mõjutada inimesi ja levitada valeinformatsiooni.» Mehe sõnul olid telejaama töötajad endiselt hoones, kuid nad saadetakse hiljem koju.

Telejaama peadirektor Oleg Džolos tuli hiljem hoonest välja ajakirjanikega rääkima ning ütles, et tal kästi hakata Vene telekanalit edastama. «Nad murdsid väravatest läbi,» kirjeldas ta. «Ähvardusi ei tehtud. Minu inimesi polnud palju. Mida saavad mõned inimesed teha? Selle liikumise juhid esitasid mulle ultimaatumi, et ühte Vene kanalit tuleb edastada.»

Džolos lisas, et kolm tema alluvat on veel hoones.

Telejaamast väljunud valges särgis mees, kes end «Donetski Rahvavabariigi» esindajaks nimetas, teatas, et nüüdsest edastab telejaam Vene riiklikku telekanalit Rossija 24.

Separatistid on Donetskis varem hõivanud linnavalitsuse hoone, kuberneri kontori ja veel umbes kümme hoonet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles