Ametnik: USA uued sanktsioonid võtavad sihikule Vene kaitsetööstuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

USA järgmine sanktsioonide ring võtab sihikule Vene kaitsetööstuse ja president Vladimir Putini lähiringi kuuluvad inimesed ja ettevõtted, ütles USA kõrge ametnik pühapäeval.

«Alates järgmises nädalast hakkame kooskõlas meie liitlaste ja partneritega avaldama lisasurvet tema lähikondsetele, nende kontrollitud ettevõtetele, kaitsetööstusele,» rääkis Valge Maja riikliku julgeoleku nõuniku asetäitja Tony Blinken pühapäeval telekanalile CNN.

Blinken ütles eraldi usutluses CBS-le, et sanktsioonid puudutavad kõrgtehnoloogia eksporti Vene kaitsetööstusele.

Blinken lükkas tagasi Ukraina nõudmise saata relvi.

«Asjalood on kokkuvõttes sedasi. Võiksime saate Ukrainale relvi. See ei muudaks aga nende võimekust venelastele vastu panna,» ütles ta.

Valge Maja ametniku sõnul on tähelepanu keskmes majanduslik abi Kiievile, mis koos USA, Rahvusvahelise Valuutafondi (IMF) ja teistega ulatuks 37 miljardi dollarini.

Olukord Ukraina idaosas pingestus veelgi neljapäeval, kui Ukraina julgeolekujõud üritasid tagasi võtta venemeelsete separatistide käes olevat Slovjanski linna.

Venemaa vastas sellele sõjaväeõppustega Ukraina piiril.

USA president Barack Obama ütles pühapäeval, et Venemaa vastu rakendatavad uued rahvusvahelised sanktsioonid saadavad selge sõnumi, et Moskva peab lõpetama oma «provokatsioonid» Ukraina idaosas.

«On oluline, et me astuksime uusi samme saatmaks Venemaale sõnumi, et säärane destabiliseeriv tegevus, nagu leiab praegu aset Ukrainas, peab lõppema,» ütles Obama pressikonverentsil Malaisias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles