Inimesed on Kuusalu pastoraadi taastamiseks annetanud 400 eurot

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuusalus põleb pastoraadihoone lahtise leegiga
Kuusalus põleb pastoraadihoone lahtise leegiga Foto: Karli Saul/SCANPIX

Põlenud Kuusalu pastoraadi taastamiseks on vald kogunud annetusi 400 euro eest. Kui kalliks hoone taastamine läheb, pole veel selge.

Harjumaal Kuusalus läks neljapäeva õhtul põlema arhitektuurimälestiste hulka kuuluva kiriku juures asuv pastoraadihoone, mis hävis tulekahjus täielikult.

Muinsuskaitseameti Harjumaa vaneminspektor Ly Renter ütles, et praegu on vaid teada, et projekti tegemiseks kulub 2343 eurot ning selle lubas hüvitada amet. Kui palju reaalselt hoone taastamiseks raha kulub, ei ole veel selge.

Kuusalu vald kogub hoone taastamiseks ka annetusi ning vallavanema Urmas Kirtsi kinnitusel on kogutud seni üle 400 euro.

Toetussummad palutakse üle kanda Kuusalu vallavalitsuse arveldusarvele SEB Pangas, EE931010002025535001, selgitusse lisada «Kuusalu pastoraadi taastamise toetuseks».

Kultuurimälestiste riikliku registri järgi on Kuusalu pastoraat ehk õpetajamaja kirikumõisa varasema hooneterohke ansambli vanim hoone ning üks vanimaid pastoraadihooneid Eestis. Kuusalu pastoraat on ehitatud ajavahemikul 1792-1798.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles