Video: Täna Ämarisse saabunud USA sõdurid näitavad liitlaste pühendumust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna pärastlõunal saabusid Eestisse Itaalia NATO baasis olnud USA sõdurid selleks, et «eestlastele näidata, et kui teil on Ameerika Ühendriike vaja, siis me oleme teile pühendunud,» ütles USA Euroopa maavägede ülema asetäitja kindralmajor Richard C. Longo.

Longo sõnul hakkavad ameeriklased koos eestlastega treenima ja õpivad koostööd tegema. «Me oleme siin kuni detsembrini või isegi kauem,» ütles Longo. «Selle aja jooksul õpime Eesti sõjaväge ja riiki tundma.»

Longo kiidab avatseremoonias Eesti valitsust, mis isegi majanduslikult rasketel aegadel sõjaväge ja baase edasi arendas.

Ligi 150-liikmeline kompanii võib esmaspilgul tunduda väike. Ameerika Ühendriikide suursaadiku Eestis Jeffrey Levine sõnul vaatab NATO aga vägede jaotamist piirkonniti.

Kokku on Poolasse, ja Balti riikidesse saabunud ligi 600 maaväelast. «See on koheseks reageeringuks ja nähtavaks kindlustunde suurendamiseks päris hea samm.»

Sõdurid ise on aga elevil. «Hakkame Scautspataljoniga treenima. Olen kuulnud, et nad on päris head ja tahavad meid kolmeks nädalaks metsa viia. Kuulsin ka, et varsti algab siin märg hooaeg, nii et loodetavasti suudame me sellega toime tulla,» naeris sõdur Dwayne Steppe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles