Venemaa asevälisminister: USA on kaotanud reaalsustaju

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Rjabikov
Sergei Rjabikov Foto: SCANPIX

USA kehtestas Ukrainas toimuva tõttu Venemaale veel sanktsioone ning Venemaa ähvardas USAd omapoolsete sanktsioonidega.

USA sanktsiooneeritavate nimekirjas on seitse isikut, kes kuuluvad Venemaa presidendi Vladimir Putini lähikonda ning 17 firmat, millel on seos Venemaa võimuladvikuga, edastab AFP

«Loomulikult astume ise samme. Oleme veendunud, et Venemaa poolt kehtestatavad sanktsioonid USA-le on üsna karmid ja tekitavad tõsiseid probleeme,» lausus Venemaa asevälisminister Sergei Rjabkov.

Rjabkov ei selgitanud, milliste konkreetsed sanktsioonid need on, vaid tõdes, et Venemaal on olemas lai valik survemeetodeid.

Rjabkovi sõnul on USA kaotanud reaalsustaju.

«Iga sõna, mida Valge Maja kasutas Venemaale uute sanktsioonide kehtestamise teatamisest, näitab, et USA on kaotanud täiesti reaalsustaju ja soovib, et Ukraina kriis süveneks. Valge Maja seisukohad on absurdsed,» teatas Venemaa asevälisminister.

Pärast Krimmi anastamist Venemaa poolt soovitas Rjabikov ameeriklastel meeleolu parandamiseks tegeleda joogaga ning vaadata komöödiaseriaale ning lõpetada sõnavõtud, mis vaid muudavad olukorra pingelisemaks.

 
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles