Toobali ja Laasi kohtuprotsess algab juuni lõpus

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Toobal ja Lauri Laasi
Priit Toobal ja Lauri Laasi Foto: Postimees

Harju maakohus pidas täna eelistungi Keskerakonda kuuluvate riigikogu liikmete Priit Toobali ja Lauri Laasi süüasjas ning otsustas, et nende kohtuprotsess algab juuni lõpus.

Harju maakohtu pressinõunik Kristina Ots ütles Postimehele, et esimese sisulise istungi ajaks määrati 30. juuni.

Riigiprokuratuur esitas aprilli alguses Toobalile ja Laasile süüdistuse eraviisilisele jälitustegevusele ja sõnumisaladuse rikkumisele kihutamises ehk selles, et nad kallutasid Ivor Onksioni ebaseaduslikult sisenema Hannes Rummi meilikontole ja edastama neile seal olevaid e-kirju. Meilikontole sisenemise ning e-kirjadega tutvumise ja nende edastamise tõttu on samas kriminaalasjas süüdistatav ka Onksion.

Samuti esitas prokuratuur Toobalile süüdistuse dokumendi võltsimises. Süüdistuse järgi võltsis ta viit Keskerakonna kassa sissetuleku orderit, mis kajastavad kokku 11 030,28 euro ulatuses sularahaannetusi, mida tegelikult ei tehtud. Lisaks on Toobali kui erakonna juhtivtöötaja ja pädeva esindaja tegevusega seoses süüdistatav juriidilise isikuna Keskerakond.

Riigiprokuratuur sai süüdistused esitada pärast seda, kui riigikogu võttis Toobalilt ja Laasilt märtsi lõpus saadikupuutumatuse.

Toobal ja Laasi on nimetanud prokuratuuri eesmärki igal juhul kohtusse minna poliitiliselt motiveerituks. «Prokuratuur on vastuses oportuniteedi taotlusele kinnitanud, et tegemist ongi poliitilise juhtumiga, sest poliitikute puhul on nende huvi suurem kriminaalasjaga kohtusse minna,» märkisid nad ja lisasid, et ei karda kohtuprotsessi. «Kui Eesti on veel õigusriik, siis jääme õigeks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles