Saku õlletehases on aastate jooksul juhtunud mitmeid õnnetusi tõstukitega

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saku õlletehas. Illustratiivne foto.
Saku õlletehas. Illustratiivne foto. Foto: Liis Treimann

Seoses tõstukitega on Saku õlletehases juhtunud 11 tööõnnetust alates 2002. aastast, kinnitas tööinspektsioon.

Tööinspektsiooni andmetel on 11 tööõnnetusest olnud kaheksa kerged ja kolm rasked.

Eile juhtus õlletehase territooriumil õnnetus Esko talu peremehe Vello Eensaluga, kes sai löögi pudelikonteinerit vedanud tõstukilt. Ehkki õlletehase kommunikatsioonijuhi Kristiina Tambergi sõnul paistsid esialgu vigastused kerged, viidi Eensalu haiglasse, kus ta suri.

«Sellise raskusastmega õnnetust ei ole meil kindlasti varem olnud,» kinnitas Tamberg.  

Õlletehase territooriumil kehtib kindel ja range liikumise kord, joonitud on spetsiaalsed teed jalakäijate jaoks, ohtlikesse piirkondadesse minnes tuleb kanda turvavarustust. Esialgsetel andmetel ei liikunud viga saanud Eensalu alal, kus oli nõutud turvavarustus.

Eensaluga juhtunud õnnetust ei käsitleta tööõnnetusena. «Tegemist ei olnud tööõnnetusena vaadeldava juhtumina, sest hukkunu oli füüsilisest isikust ettevõtja, kellele ei laiene tööohutuse ja töötervishoiu seaduses nimetatud tööõnnetuse regulatsioon,»  ütles tööinspektsiooni avalike suhete peaspetsialist Sander Sõõrumaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles