Piltuudis: Rõivas kohtus Briti euroministriga

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaminister Taavi Rõivas kohtus Suurbritannia Euroopa asjade minister David Lidingtoniga.
Peaminister Taavi Rõivas kohtus Suurbritannia Euroopa asjade minister David Lidingtoniga. Foto: Valitsuse kommunikatsioonibüroo

Peaminister Taavi Rõivas ja Ühendkuningriigi eurominister David Lidington rääkisid tänasel kohtumisel Euroopa Liidu tulevikust. 

Valitsuse kommunikatsioonibüroo teatel omavad nii Eesti kui Ühendkuningriik mitmes valdkonnas sarnast nägemust, kuidas muuta Euroopa Liit tugevamaks ja konkurentsivõimelisemaks.

«Meie huvides on tugev ja toimiv Euroopa Liit, euroala ja ühtne turg,» sõnas peaminister Rõivas kohtumisel, kus tõdeti, et Eesti ja Ühendkuningriik on Euroopa Liidu edasise tugevdamise osas samal meelel mitmes valdkonnas, näiteks väliskaubandusküsimustes.

«Vähem piiranguid kaubandusele, digitaalmajandusele ja teenuste osutamisele toovad kaasa suurema majanduskasvu,» sõnas peaminister Rõivas.

Kohtumisel käsitleti veel julgeoleku olukorda ja kaitsekoostööd. Peaministri hinnangul on Eestil põhjust olla tänulik julgeoleku ja heidutuse kindlustamise eest meie regioonis — Ühendkuningriik on otsustanud panustada Balti õhuturbe missiooni, pakkudes mais algava Poola rotatsiooni tugevdamiseks 4 Typhoon hävitajat. Samuti osalevad Briti sõjaväelased Kevadtormi lahingõppusel.

«Loodan, et meie partnerite nähtav panus saab olema püsiv,» ütles peaminister.

Kõne all olid ka Venemaa vastased sanktsioonid ning Eesti ja Ühendkuningriigi sarnased seisukohad Euroopa Liidu idapartnerluse ja edasise laienemise osas. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles