Sinilille kampaaniaga koguti 56 000 eurot

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanemveebel Rando Randveer näitab veteranipäeva tähistavaid sinililli. Kaitsevägi
Vanemveebel Rando Randveer näitab veteranipäeva tähistavaid sinililli. Kaitsevägi Foto: Marian Männi / Postimees

Veteranipäeva tähistamisega seotud heategevuskampaania «Anname au!» kogus esialgsetel andmetel ligi 56 000 eurot Ida-Tallinna keskhaigla taastusravikliinikule uue kõnniabiseadme hankimiseks.

«Siiras heameel on näha, et meie veteranide toetamine läheb korda nii paljudele inimestele üle Eesti. Täname kõiki, kes sinilille kandsid ja annetuse tegid,» ütles kampaania eestvedaja Eesti Vigastatud Võitlejate Ühingu juhatuse esimees Gustav Kutsar. «Tänusõnad kuuluvad väga paljudele, kuid esile tuleb tõsta naiskodukaitse vabatahtlikke, kes kogusid kõige suurema osa vajalikust annetusrahast,» lisas ta.

Sinilille kampaaniaga kutsuti kandma veteranide toetuseks sinilille-märki ja tegema annetuse taastusraviseadme soetuseks, mida saavad lisaks vigastatud veteranidele kasutada kõik Eesti inimesed. Kampaaniaga kogutud annetuste summa on veel täpsustamisel, kuna annetusi kogus väga suur hulk vabatahtlikke üle Eesti ja ka mujal. Näiteks koguti annetusi ka Brüsselis EL ja NATO esindustes ning oma panuse andsid ka kaitseväelased missioonidel.

«Kampaania õnnestumine valmistab meile suurt rõõmu ning võin kinnitada, et juba esimeste andmete põhjal kogutud summa eest saame kindlasti vajaliku kõnniabiseadme soetada,» ütles Ida-Tallinna keskhaigla taastusravikliiniku juhataja Heidi Gil.  

Käsitsi valmistatud sinilille-märke müüsid 14. kuni 27. aprillini kõik Selveri poed, kaitseliidu malevad ja naiskodukaitse vabatahtlikud. Ühe lille eest paluti vähemalt 2 euro suurust annetust. Sinililled valmisid SA Hea Hoog vahendusel vaimsete ja psüühiliste erivajadustega inimeste poolt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles