Prints Harry saab Ilvesega «Kevadtormil» kokku

Marian Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints Harry 2008. aastal Afganistanis Eesti üksik-vahipataljoni embleemiga.
Prints Harry 2008. aastal Afganistanis Eesti üksik-vahipataljoni embleemiga. Foto: Reuters / Scanpix

Suurbritannia prints Harry kohtub kolmepäevase visiidi jooksul muuhulgas ka Eesti presidendi Toomas Hendrik Ilvesega kaitseväe suurõppusel «Kevadtorm».

16. mail Eestisse saabuv prints asetab kõigepealt Vabaduse väljaku monumendile pärja. Seejärel kohtub ta riigikogus Eesti peaministri, ministrite ja haavatud veteranidega, kes võtavad osa sügisel Londonis toimuvast spordiüritusest.

Invictus Games on Briti printsi poolt algatatud võistlused, kust võtavad osa vigastada saanud, haavatud ja haigestunud veteranid ja sõjaväelased. 

Teisel külastuspäeval kohtub Harry Ilvesega «Kevadtormi» iga-aastasel kevadõppusel, kus ta tänab Afganistanis teeninud Eesti kaitseväelasi koos brittidega võitlemise eest.

Eesti sõdurid on Afganistanis võidelnud otse brittide juhtimise all ning nad on saanud ravi Suurbritannia taastusravi keskuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles