Valitsuse liikluskomisjon: olukord liikluses on halvenenud märgatavalt

Tiina Kaukvere
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklusõnnetus Liivalaia ja Pärnu maantee ristmikul.
Liiklusõnnetus Liivalaia ja Pärnu maantee ristmikul. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Täna kogunenud valitsuse liikluskomisjon kutsus halvenenud liiklusolukorra tõttu kõiki liiklejaid käituma hoolivalt ja tasakaalukalt.

Olukord liikluses on viimasel ajal halvenenud märgatavalt, leidis valitsuse liikluskomisjon. Aasta esimese kolme kuu jooksul on juhtunud 243 inimkannatanuga liiklusõnnetust (mullu sama ajaga 231), neis on hukkunud 20 (mullu neli) ja saanud vigastada 287 (mullu 292) liiklejat.

31. märtsi seisuga on viimase 12 kuu jooksul liikluses hukkunud 97 inimest (mullu 62). Liiklusõnnetuste ja vigastada saanute arv on kasvanud 4 protsenti. Suurenenud on nii kokkupõrgete, ühesõidukiõnnetuste ja jalgratturitega juhtunud õnnetuste arv. Raskete tagajärgedega ühesõidukiõnnetuste arv on viimase 12 kuuga kasvanud koguni 22 protsenti.

Ainuüksi lõppenud talvel mullu detsembrist tänavu veebruarini kogunenud sada õnnetust on ligi 2,5 korda rohkem kui aasta varem.

Siseminister Hanno Pevkur ütles, et liiklusohutuse tagamisel on lisaks igale ühiskonnaliikmele ka kõigil riiklikel ametkondadel ühine vastutus. «Tänavune liiklusstatistika on mullusest kahjuks selgelt kurvem. Maanteeamet ning politsei- ja piirivalveamet teevad üha tihedamat koostööd, ehk liiklusjärelevalve on järjest rohkem kooskõlas liikluskorraldusega. Samas on selge, et ainult riikliku ennetuse ja järelevalve tööst kahjuks ei piisa. Täna on suurim risk inimeste endi vastutustundetu käitumine nii enese kui kaaslaste suhtes,» sõnas Pevkur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles