Eesti üksus suundub KAVi järgmisel nädalal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseväelased
Kaitseväelased Foto: Liis Treimann / Postimees

Kaitseväe üksus siirdub missioonile Kesk-Aafrika Vabariiki (KAV) eeldatavalt järgmisel nädalal.

Kaitseväe peastaabi pressiesindaja ütles BNSile, et üksus suundub missioonile KAVi ilmselt järgmise nädala teisel poolel. Eesti jalaväerühm hakkab tõenäoliselt läbi viima julgestus- ja toetusoperatsioone, et vabastada Aafrika Liidu rahuvalvemissiooni ja Prantsuse üksuseid vahetute operatsioonide läbiviimiseks.

Riigikogu andis juba veebruaris kaitseväele mandaadi saata kuni 55 Eesti kaitseväelast ühekordsele missioonile Kesk-Aafrika Vabariiki.

Riigikogu otsuse kohaselt osaleb Eesti EL-i missioonil Kesk-Aafrika Vabariigis jalaväerühma ja toetusüksusega ehk kokku kuni 55 kaitseväelasega. Missioon kestab neli kuud kuni 31. augustini.

Eesti osalus jalaväerühma suuruse üksusega on ühekordne. Mandaat annab ka pärast missiooni lõppu võimaluse osaleda kuni käesoleva aasta lõpuni missioonil kuni viie staabiohvitseriga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles