Mihkelson: EL peaks sanktsioonides USAga ühte jalga astuma

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees Marko Mihkelson.
Riigikogu riigikaitsekomisjoni esimees Marko Mihkelson. Foto: Peeter Langovits

Riigikogu väliskomisjoni esimees Marko Mihkelson (IRL) leiab, et Euroopa Liidu otsused peaksid praegusel hetkel olema sünkroonis nende otsustega, mida tehakse Washingtonis.

IRLi kandidaat Euroopa Parlamendi valimiste Marko Mihkelson tõi ETV saates «Valimisdebatt» Euroopa Liidu ühise välispoliitika edusammudena välja, et saadakse küllalt hästi aru, et Ukrainas on vallandunud kriis ja Venemaa agressiivne poliitika oma naabrite suhtes on toonud liikmesriikide välisministrid sanktsioonide teele, mis pole siiski piisavad, vahendas ERR Uudised.

Mihkelsoni sõnul peaksime me juba praegu rääkima tõsistest majandussanktsioonidest energeetika vallas ja finantssektoris ning miinimum, mida Euroopa Liit täna võiks teha, on astuda ühte jalga Ameerika Ühendriikidega.

«Ma arvan, et äärmiselt kriitiline on eriti praegusel ajahetkel, et Euroopa Liidu otsused oleks sünkroonis nende otsustega, mida tehakse Washingtonis,» lisas ta.

EKRE Euroopa Parlamendi valimiste esikandidaadi Mart Helme sõnul tuleb endale aru anda, et Euroopa Liidu sanktsioonid on tahtlikult pehmed sanktsioonid, sest ajalugu näidanud, et ülikarmidele sanktsioonidele kohe algul võib järgneda vastupidine tulemus nagu USA karmidel sanktsioonidel 1941. aastal Jaapanile, mis pidid viimase põlvili suruma, kuid vallandasid Jaapani rünnaku USA vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles