Briti kaitseminister saabub Ämarisse koos 90 jalaväelasega

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suurbritannia kaitseminister Philip Hammond
Suurbritannia kaitseminister Philip Hammond Foto: SCANPIX

Ämari lennubaasis maandub reedel Briti õhuväe transpordilennuk C-17, mis toob Eestisse Briti kaitseministri Philip Hammondi ja 90 jalaväelast, kes osalevad alates mai keskpaigast kaitseväe suurõppusel Kevadtorm.

Briti saatkonna teatel tervitab saabuvat ministrit Ämari baasis kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras, kellega jälgitakse ka Briti jalaväekompanii ja tehnika mahalaadimist. Seejärel kohtub Hammond kaitseminister Sven Mikseriga, et arutada regionaalseid kaitseküsimusi ja Briti-Eesti kaitsekoostööd. Samuti toimub Briti lennuväe Typhoon hävitajate ülelend Ämari lennuväljalt, teatas saatkonna pressiesindaja.

Briti ja Eesti kaitseministri juuresolekul saadetakse Briti transpordilennukiga teele Kesk-Aafrika Vabariiki missioonile suunduva Eesti kaitseväe üksuse PASI-soomukid ja varustus. Transpordilennuk lahkub 12-tunnisele teekonnale Kesk-Aafrika Vabariiki juba samal õhtul.

Eestist suundub Briti kaitseminister edasi Leetu, kus ta tervitab sealseid Briti väeüksusi, kes teenivad NATO Balti õhuturbemissiooni raames Šiauliai õhubaasis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles