Kihnu uue laeva nimeks saab Kihnu Virve

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu sadam
Kihnu sadam Foto: Ants Liigus / Pänu Postimees

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Urve Palo kinnitas järgmise aasta sügiseks valmiva Kihnu uue parvlaeva nimeks Kihnu Virve, seda nime eelistasid ka saare elanikud, kirjutas rahvusringhäälingu uudisteportaal.

Palo ütles uudisteportaalile, et ei kahelnud nimes, sest Kihnu on küll väike saar, kuid tema suurus põhineb paljuski just rahvalaulik Virve värvikal ja soojal isiksusel.

Kihnu leht on varem kirjutanud, et laeva nime leidmiseks korraldatud konkursile laekus kokku 36 nime, mille hulgast valis oma soosiku nii rahvas, vallavalitsus kui -volikogu. Kõik nimevariandid esitati majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile, kellel oli laeva tulevase omanikuna nime valimise õigus.

Saare ja mandri vahel sõitma hakkavale laevale mahub maksimaalselt 200 reisijat, 22 sõiduautot või kaks veoautot. Laevale on hiljem võimalik paigaldada platvormtekk, mis mahutab veel 10 sõiduautot. Laeva pikkus on 45, laius 12 ja süvis 2,7 meetrit ning kiirus täislastil keskmise tuule ja rahuliku mere tingimustes vähemalt 12 sõlme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles