Videolugu: solidaarsuspäev tõi kokku ametiühingud ja valimispropaganda

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ametiühingute Keskliit tähistas täna Tallinnas Tammsaare pargis kontsert-aktusega töötajate solidaarsuspäeva, mis meelitas kohale umbes poolesaja uudishimuliku kõrval ka valimiskampaaniat tegevad keskerakondlased ja mõned vanaprouad Georgi lindikestega.

Veerand tundi enne ürituse algust askeldasid Tammsaare pargis põhiliselt ürituse korraldajad ja turvamehed. Inimesi tuli aga järjest juurde ning hetkel, mil Ametiühingute Keskliidu (EAKL) juht Peep Peterson kõnet pidas, kuulas teda umbes poolsada huvilist, kes hoidsid käes Keskerakonna ja EAKL-i sümboolikaga õhupalle.

Sündmust uudistasid ka kaks vanaprouat, kellest üks hoidis käes Vene trikoloori ja Georgi lindikesi. Küsimusele, miks neil selline sümboolika kaasas on, vastasid nad, et Eesti on demokraatlik riik ning nad võivad seda teha. Samuti on nende sõnul Venemaal parem elatustase.

Mõned ametiühingud olid üles seadnud ka plakatid, kuid keskerakondlased trumpasid nad üle veel suurematele papitükkidele kirjutatud loosungitega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles