Iisraeli lõunaosas plahvatas Gaza sektorist tulistatud rakett

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Iisraeli liikuvsuurtükid positsioonil Gaza sektori lähedal.
Iisraeli liikuvsuurtükid positsioonil Gaza sektori lähedal. Foto: AP / Scanpix

Iisraeli lõunaosas plahvatas neljapäeva õhtul Gaza sektorist tulistatud rakett, keegi siiski vigastada ei saanud, teatas armee.

Sõjaväe täpsustuse kohaselt lõhkes rakett Eshkoli ümbruses.

Armee eestkõneleja kinnitusel on sel aastal islamiliikumise Hamas kontrollitud Gaza sektorist tulistatud Iisraeli rohkem kui 100 raketti.

Teisipäeval sai ümber mullu juulis läbirääkimisi taasalustades paika pandud üheksa kuu pikkune tähtaeg rahuleppeni jõudmiseks. Iisrael ja palestiinlased ei suutnud selle aja jooksul USA jõupingutustele vaatamata jõuda rahuleppeni ega kokku leppida ka kõneluste pikendamises.

Iisraeli teavitas, et kõnelused ei saa jätkuda enne, kui Palestiina omavalitsuse president Mahmoud Abbas ütleb lahti möödunud nädalal sõlmitud Palestiina ühtsuspaktist Gaza sektorit kontrolliva äärmusrühmitusega Hamas, mis näeb ette ühtsusvalitsuse moodustamise.

Gaza sektorit kontrolliv islamistlik Hamas ja mõõdukam Palestiina Vabastusorganisatsioon (PVO) teatasid kolmapäeval kavatsusest moodustada tehnokraatide «sõltumatu valitsus», mida hakkab juhtima PVO juht ja praegune Palestiina omavalitsuse president Abbas.

Iisrael lahkus seepeale läbirääkimistelt Palestiina omavalitsusega.

Abbas ütles eelmisel nädalavahetusel, et Palestiina ei tunnista eales Iisraeli juudiriigina. Islamistlik Hamas ei tunnista üldse Iisraeli õigust olemasolu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles