Rootsis kahtlustatakse kahte isikut kaheksa-aastase tüdruku julmas mõrvas

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi politsei
Rootsi politsei Foto: SCANPIX

Rootis politsei arreteeris kaks inimest, keda kahtlustatakse kaheksa-aastase tüdruku julmas mõrvas.

Tüdruk viidi eile õhtul Karlskrona haiglasse, kuid ta vigastused olid nii rasked, et ta elu ei suudetud päästa, edastab Svenska Dagbladet.

Politsei võttuis juhtunuga seoses kinni 31-aastase mehe ja 30-aastase naise, kes ei ole tüdruku vanemad.

Politsei andemetel viibivad tüdruku vanemad välismaal. Samuti ei ole veel selgunud lapse hukkumise põhjus.

Rootsi meedia andmetel teadsid sotsiaalametnikud, et isikute juures, kus kaheksa-aastane tüdruk elas, ei olnud kõik korras.

Juhtum tuli avalikuks, kui 30. aprilli õhtul leidsid politsei ja parameedikud ühest Karlskrona korterist raskelt vigastatud lapse, kes hiljem suri.

Karlskrona sotsiaalameti asejuht Anette Gladher sõnas, et sotsiaalametnikele tehti tüdruku väärkohtlemise kohta avaldus, kuid nad ei jõudnud sekkuda.

Sotsiaalmet käivitas siseuurimise, miks selle lapse juhtumiga õigeaegselt ei tegletud. Töötaja, kes oli teabe edastamise eest vastutav, saadeti uurimise ajaks sundpuhkusele.

Ajakirjanduse andmetel on tüdruku surmas kahtlustatav paar ka varem olnud politsei vaateväljas. Naist on kahtlustatud varguses ja meest kallaletungis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles