Piirivalvelaev osaleb Taanis aasta suurimal merepäästeõppusel

Andres Einmann
, postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kindral Kurvits.
Kindral Kurvits. Foto: Siseministeerium

Politsei- ja piirivalveameti laev Kindral Kurvits asub laupäeval teele Taani vetesse, et osaleda Bornholmi saare ümbruses toimuval Läänemere regiooni aasta suurimal merepäästeõppusel BALTIC SAREX 2014.

5.- 9. maini toimuval õppusel osalejad harjutavad esmaabi andmist hüpotermia korral, tulekustutamiste, inimese päästmist veest, sukeldumist ja muid merel ette tulla võivaid oluordi. Õppus kulmineerub suurõnnetuse läbimängimisega, teatas politsei- ja piirivalveamet.

Sel aastal testitakse õppusel esmaskordselt mehitamata lennukite kasutamist merepäästetöödel.

Piirivalveosakonna arendusbüroo merehaldustalituse juhtivpiiriametnik Kristo Kotkas märkis, et Eesti piirivalve jaoks on õppus oluline laeva teenistus- ja päästevõimekusetõstmiseks.

«Seda nime kandvate õppuste üldine eesmärk on teha ühisharjutusi ning arendada koostööstandardeid vastavalt rahvusvahelistele nõuetele. Selleks toimuvad otsingu- ja päästetööde praktilised harjutused, lihvitakse rahvusvahelise koostöö toimimist merepäästeoperatsioonidel, aga ka lennuvahendite kasutamist merepäästes, side toimimist, meremeheoskusi ning tehakse tuukrite harjutusi,» lausus Kotkas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles