Vene välisministeerium nõuab Ukraina karistusoperatsiooni lõpetamist

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukraina armee sõdurid puhkehetkel Slovjanskis (Donetski oblast).
Ukraina armee sõdurid puhkehetkel Slovjanskis (Donetski oblast). Foto: SCANPIX

Vene välisministeerium nõuab resoluutselt, et Lääs «loobuks destruktiivsest poliitikast Ukraina suhtes» ning end Kiievi võimudeks nimetavad jõud «lõpetaksid otsekohe karistusoperatsiooni» Ida-Ukrainas.

«Kiievi režiim, mis on juba 21. veebruari lepet õõnestanud, rikub nüüd jõhkralt 17. aprilli Genfi avaldusega endale võetud kohustusi, millega nõutakse kiiresti igasuguse vägivalla lõpetamist,» ütles ministeerium avalduses, süüdistades Ukraina võime karistusoperatsioonis ja vägivallas oma rahva kallal ning nõudes poliitvangide vabastamist.

Venemaad ärritab karistav sõjaväeoperatsioon Slovjanskis, millest «võtavad osa Paremsektori terroristid ja teised äärmusrahvuslikud organisatsioonid».

«Ukraina armeeüksused kasutavad tanke, muud raskerelvastust ja lahingkoptereid, mis korraldavad protestijatele raketirünnakuid. On teateid ohvritest ja vigastatutest,» ütles ministeerium.
Moskva on korduvalt hoiatanud, et relvajõudude kasutamine ukraina rahva vastu on kuritegu ja toob kaasa katastroofi, lisati avalduses.

Venemaa, Ukraina, USA ja EL sõlmisid 17. aprillil maratonkõneluse järel leppe Ukrainas kujunenud pingelise olukorra deeskaleerimiseks. Lepe näeb ette ebaseaduslike relvarühmituste desarmeerimist ning venemeelsete separatistide hõivatud administratiivhoonete vabastamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles