Videointervjuu Briti kaitseministriga: eestlased ja britid austavad üksteist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Briti kaitseminister Philip Hammond rõhutas oma kolmanda visiidi jooksul Eestisse kahe riigi vahelisi häid suhteid ning soovis, et Eesti ja Briti kaitseväed tulevikus rohkem koostööd teeksid.

Uktrainas toimuv on Hammondi sõnul väga murettekitav.

«Venemaa tegevus Ukrainas on seadusevastane ja vastuvõetamatu,» ütles Hammond ajakirjanikele pärast Eesti kaitseministri Sven Mikseriga kohtumist. Ta rõhutas ka, et Eesti on Suurbritanniale üks olulisemaid liitlasi Ida-Euroopas.

«Meil on väga head kogemused lähestikku töötamisest Helmandis [provints Afganistanis], kus eestlased võitlesid koos meiega,» põhjendas Hammond.

«Me oleme loonud tugevad suhted, austame üksteise võimeid. Teame, et võime koos väga efektiivselt töötada. Arutame koos viise, kuidas tulevikus saaksime neid töösuhteid taasuuendada ja nende püsivust kindlustada.»

Seetõttu lendaski ta täna koos Briti sõduritega Ämari lennubaasi. Kohe pärast kohtumist Mikseri ja ajakirjanikega lendas Hammond aga otse Leetu, et Šiauliai lennubaasiga tutvuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles