Politsei asendab tasulise liiklusliini telefoninumbri odavama infoliiniga

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseiauto. Foto on illustreeriv.
Politseiauto. Foto on illustreeriv. Foto: Eeva Kaun / Postimees

Politsei- ja piirivalveamet sulgeb homsest, 3. maist tasulise lühinumbri 14 900 ning edaspidi vastab kõigile liiklusega seotud kõnedele politsei infoliin 612 3000.

Juba aprilli algusest on PPA infonumber 612 3000 teenindanud ka kõiki liiklusliinile 14 900 saabunud kõnesid, kuid seni olid mõlemad telefoninumbrid paralleelselt kasutusel. Kuna 14 900 on eritariifiga number, kuhu helistamine on tavanumbrist kallim, sulgeb PPA lühinumbri ja edaspidi jääb kasutusele vaid infoliin 612 3000.

«Paljudel inimestel võib liiklustähelepanekute politseile edastamiseks olla number 14 900 mobiiltelefoni salvestatud, seetõttu kutsume üles asendama seda kontakti numbriga 612 3000,» teatas politsei- ja piirivalveamet. PPA saadab liiklusliinile 14 900 mobiiltelefonilt enim helistanud inimestele ka tekstisõnumi, kus teavitatakse numbrimuutusest.

Politsei infotelefonile oodatakse inimeste tähelepanekuid liikluses toimunud sündmuste kohta, mis ei vaja politsei kiiret sekkumist ent on siiski väärt tähelepanujuhtimist. «Eesmärk on anda sõidukijuhtidele tagasisidet, et nende mõtlematu manööver või hoolimatu käitumine on kaasliiklejaid häirinud. Politsei senine kogemus näitab, et enamasti mõistab juht vestluse lõpuks väga hästi miks ta käitumine liikluses teisi häiris ning lubab edaspidi hoolsam olla,» lisas PPA.

612 3000 on politsei- ja piirivalveameti  üldine infoliin, kuhu võib pöörduda kõigi PPA töövaldkonda puudutavate küsimustega. Tegemist on tavalise lauatelefoninumbriga ning erinevalt lühinumbrist ei määra telefonioperaatorid sellele helistamise eest eritariifi. Argipäeviti kella 8-18ni töötav infoliin teenindab iga nädal tuhandeid kõnesid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles