Separatistid hoidsid lühikest aega kinni lääne ajakirjanikke

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vene võitleja Slovjanskis.
Vene võitleja Slovjanskis. Foto: SCANPIX

Slovjanskis hoidsid separatistid täna paar tundi vangis Ukraina sõjaväe tegevust kajastama tulnud kolme lääne ajakirjanike rühma.


USA uudistekanali CBS, võrguväljaande Buzzfeed ning Briti Sky Newsi võttemeeskonnad võeti kinni separatistide kontrollpunktides.

CBSi reporteri Clarissa Wardi sõnul viisid mässulised tema ja ta kolleegid erinevatesse kohtadesse, sealjuures seoti ajakirjaniku silmad mõneks ajaks kinni. Väidetavalt ühte CBSi meestöötajat ka peksti.

Ühe venemeelsete separatistide komandöri sõnul olid ajakirjanikke kinni pidanud võitlejate närvid Ukraina relvajõudude pealetungi tõttu läbi. Pantvangid lasti pärast lühikest vangistust vabaks.

Buzzfeedi korrespondent Mike Giglio ütles suhtlusvõrgustiku Twitter vahendusel, et ühte tema meeskonnaliiget löödi kaks korda näkku. Mässulised võtsid ajakirjanikult kuulivesti ja kiivri «mälestusesemeteks».

Sky Newsi esindaja sõnul peeti nende võttemeeskonda Ida-Ukrainas kinni mitu tundi. «Meil on hea meel, et nad on vabastatud ja nende tervislik seisund on hea,» vahendas AFP
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles