Obama ja Merkel ähvardasid Venemaad uute sanktsioonidega

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA president Barack Obama ja Saksamaa kantsler Angela Merkel
USA president Barack Obama ja Saksamaa kantsler Angela Merkel Foto: SCANPIX

USA president Barack Obama ja Saksamaa kantsler Angela Merkel ähvardasid täna Venemaad uute ja karmimate sanktsioonidega, kui Moskva Ukraina lõhestamist ei lõpeta.

«Meil pole muud valikut, kui veel karmimaid sanktsioone kehtestada, kui Venemaa üritab 25. mail Ukrainas toimuvaid valimisi takistada,» vahendas uudisteagentuur AP Obama sõnu.

Merkel lisas: «Järgmised sanktsioonid muutuvad vältimatuks.»

Mõlemad riigipead märkisid pärast kohtumist Valges Majas peetud pressikonverentsil, et järgmised sanktsioonid keskenduksid Venemaa majanduse ja sõjaväe erinevatele osadele, kuid kumbki ei täpsustanud millistele.

Obama sõnul tuleb peatada Venemaa presidendil Vladimir Putini liikumine praegusel kursil.

Merkel ja Obama toonitasid, et eelistavad Ukraina kriisi lahendamist diplomaatilisi kanaleid mööda. USA presidendi sõnul võib Venemaa avaldada arvamust Ukraina sündmuste kohta, kuid aktsepteeritav pole suhtumine, kus Moskva arvab, et tal on õigus takistada Kiievi valitsuse otsuseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles