Afganistani maalihete ohvrite arv võib küündida 2500-ni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Afganistani külaelanikud.
Afganistani külaelanikud. Foto: SCANPIX

Afganistani kirdeosas aset leidnud hoovihmadest põhjustatud maalihete ohvrite arv võib küündida 2500-ni, ütles Badakhshani provintsi kuberner Shah Waliullah Adeeb.

«Kohalike inimeste ütlustel põhinevad esialgsed andmed näitavad, et maalihete tagajärjel võis hukkuda koguni oma 2500 inimest, nende seas naisi ja lapsi,» kinnitas Adeeb reede õhtul telefoni teel uudisteagentuurile AFP.

Varem oli ÜRO teatanud, et maalihetes sai surma vähemalt 350 inimest.

«Hukkunute arv on tõusnud 350-ni ning oodata paljude inimeste kodutuks jäämist,» teatas avalduses ÜRO missioon Afganistanis.

Provintsi politseiülema sõnul leidis õnnetus aset reedel umbes kella ühe paiku päeval.

Katastroofilises mäevaringus hävis Hobo Bariki külas umbes 300 kodu ehk kolmandik kõikidest majadest, ütles Badakhshani provintsi kuberner Shah Waliullah Adeeb.

Kuberneri sõnul on päästjatel puudus varustusest, sealhulgas labidatest.

Võimud on evakueerinud uute maalihete ohus lähedalasuva küla.

Badakhshan asub Afganistani-Hiina piiri lähedal. Piirkonna elanikud on harjunud varingutega, millest viimane toimus 2010. aasta veebruaris, kui Salangi kurus hukkus rohkem kui 170 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles