Leinavas Odessas vahistati rahutustes osalenuid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Öösel Odessas.
Öösel Odessas. Foto: SCANPIX

Ukraina miilits pidas Odessas kinni 130 inimest, kes osalesid venemeelsete ja Kiievi valitsuse toetajate kokkupõrgetes, mille tulemusena pandi põlema ametiühinguhoone ja sai surma 37 inimest, teatas oblasti siseministeerium täna.


Ministeeriumi andmetel hukkus eile Odessas 37 ja sai viga ligi 200 inimest, kannatanute hulgas on 22 militsionääri.

«Ma avaldan südamest kaastunnet Odessa sündmustes hukkunute ja vigastatute perekondadele,» teatas oblasti siseministeeriumi osakonnajuhataja Petro Lutsiuk täna hommikul.

Ta lisas, et ministeerium on algatanud kriminaaluurimise ning kinni on peetud 130 inimest, kes rahutustest aktiivselt osa võtsid: «Ma kutsun inimesi provokatsioonidele mitte alluma ja kahtlastest tänavaprotestidest mitte osa võtma. Korrakaitseametkonnad teevad kõik endast oleneva, et tulevikus niisugused tragöödiad ära hoida ja meie maal kord säilitada.»

Odessas süüdati reede õhtul vene- ja ukrainameelsete kähmluse ajal linna ametiühingute hoone, põlengus sai surma üle 30 inimese.

Linnavõimud kuulutasid välja kolmepäevase leina tänasest alates.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles