Peskov: Moskva on kaotanud kontrolli Ukraina separatistide üle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lenini portree Slovjanski barrikaadis.
Lenini portree Slovjanski barrikaadis. Foto: SCANPIX

Vene presidendi Vladimir Putini pressiesindaja väitis täna, et Kremlil ei ole enam Ukraina separatistide üle kontrolli.


«Nüüdsest on Venemaa kaotanud sisuliselt mõju nende inimeste üle, sest neid on võimatu veenda relvi maha panema, kui nende elu on otseses ohus,» ütles Putini kõneisik Dmitri Peskov.

Ta kinnitas, et Putin saab Ukraina kaguosas toimuva kohta ööpäevaringselt teateid: «President saab teateid luurelt ja teistelt asjakohastelt agentuuridelt, aga ta saab informatsiooni ka meediateadetest.»

«Me saame nüüd aru, kui õigustatud ja õiged olid president Putini, Venemaa ja Krimmi elanike sammud, kui nad väljendasid soovi Venemaaga taasühineda,» kiitis pressiesindaja.

«Kui Putin ei oleks siis nii resoluutset seisukohta võtnud ja Krimmi elanikud ei oleks Venemaaga taasühinemise poolt hääletanud, oleks ka Krimmis toimunud samasugused verevalamised ja kuriteod,» teatas ta.

Peskovi kinnitusel jätkavad Venemaa ja president Putin püüdeid Ukraina kriisi leevendada, ehkki Moskva ei tea, kuidas Ukraina teravnevale vastasseisule reageerida: «Ma ei oska sellele küsimusele vastata, see on meie jaoks täiesti uus element.»
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles