Postimehe lugejad talgutel: värvimis- ja koristustööd või meditatsioon

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Postimehe lugejad vahendasid oma muljeid ja fotosid eilselt talgupäevalt.

Uue kuue sai Risti vabadussõja mälestussamba piirdeaed

Harju-Ristil toimunud talgutel sai uue värvikuue Risti kirikaias asuv Vabadussõja mälestussamba piirdeaed. Roostes ning koorunud värviga hõbehall piirdeaed puhastati raudharjadega ning kaeti seejärel musta Ferrex-värviga.

Kirikaia talgutöödest võttis osa 32 talgulist, neist noorim 8- ja vanim 80-aastane.

Risti kiriaias olev mälestussammas on teadaolevalt üks neljast Vabadussõja mälestusmärgist Eestis, mis säilis puutumatuna läbi kogu okupatsiooniaja. Eeloleval suvel, 29. juunil, täitub 90 aastat mälestussamba avamisest.

Õpetaja Annika Laats oli lootusrikas, et selleks ajaks saaks teisaldatud ka samba kõrval asuv näotu, viltune elektripost.

Määritsal korrastati lahingupaik

Talgutel Sõmerpalu vallas Haamaste külas, Määritsa (Hindriku) lahingupaigas oli osavõtjaid 31, lisaks mitu transformerit, vahendas Postimehele Arnold Unt. Korda tehti räämas paik ning asetati mälestuskivi.

Raplamaal koristati koobastikku

Kuimetsas Eesti suurima koobastiku koristamise talgutel oli koos mitu tosinat kohalikku rahvast. Iida Urked (karstiala) asub Raplamaal, Kaiu vallas Kuimetsa külas.

Orava külas koristati järveäärt

Põlvamaal Orava külas koristati järve äärt ning ujumiskohta toodi värske liiv. Talgujuht Ene Säinast tegi pilti talgusupi söömisest pärast kolm tundi tehtud tööd.

Haabneeme rannakoristus: kondoomid ja pesukaitsmed

Viimsi Sotsiaaldemokraadid koristasid Haabneeme rannaäärset ja metsatukka. Koristustalgute saagiks langes ligi 20 kotti peamiselt hooletute ja ebaviisakate inimeste poolt mahavisatud lahtist prügi ja klaastaarat, kuid leidus ka üht-teist põnevat, ranna asukoha kohta isegi intrigeerivat, ootamatut ja ebaharilikku, edastas talguhunt Siim Kaevats.

Näiteks leidis ta ühelt lõkkeplatsilt peotäie tühje kondoomipakke ja nõuka-aegse gaasimaski, mis hilisemal vaatlusel tundub olevat pärit Teise maailmasõja aegadest. Tavapäratute leidude hulka liigitas ta rannaliival vedelenud naiste pesukaitseid, mida oli üsna suur kogus.

«Vahepeal tekkis tunne, et ühe käega korjan naiste pesukaitseid ja teise käega kondoomipakke. Tundub, et Viimsi rikkad naudivad siin rannas elu täiel rinnal: megavillad, viimasepeal autod, grill, alkohol, seks - kõik käib siin käsikäes,» kirjutas Kaevats.

Pädastes sildistamise talgud

Pädastes puhastati Järsuka lõkkeplatsi. Fotod edastas Postimehele Kalmer Saar.

Meditatsioonid eestimaalaste toetuseks

Kell 9, 10 ja 14 toimusid aga talgute raames ühismeditatsioonid Eestimaa ja eestimaalaste toetuseks üle Eestimaa, teatas Kreet Rosin. Kokku andis oma osalusest teada üle 400 inimese.Osalejaid oli ka välisriikidest (Argentiina, Inglismaa, Rootsi, Soome).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles