Pantvangis hoitud OSCE vaatlejad jõudsid Berliini

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksa kaitseminister Ursula von der Leyen täna öösel Berliini lennuväljal koos vabaks lastud OSCE vaatlejatega.
Saksa kaitseminister Ursula von der Leyen täna öösel Berliini lennuväljal koos vabaks lastud OSCE vaatlejatega. Foto: SCANPIX

Täna öösel jõudsid kaheksa päeva pantvangis olnud Euroopa julgeoleku- ja koostööorganisatsiooni (OSCE) vaatlejad Berliini. Neid pantvangis hoidnud Ida-Ukraina separatistid lasid vaatlejad eile Slovjanskis vabaks.

Berliinis Tegeli lennuväljal ootasid neid mitme eri riigi kaitseministritest koosnev seltskond. Pantvangis olnud OSCE vaatlejate seos oli neli sakslast, üks tšehh, üks taanlane ja üks poolakas.

Separatistid olid vaatlejad kinni pidanud süüdistatuna NATO spioonideks olemises. Slovjanski isehakanud linnapea Vjatšeslav Ponomarjov ja kohalike separatistide juht teatas, et vabaks lasti ka koos OSCE vaatlejatega kinni peetud viis ukrainlast. «Nagu ma neile lubasin, me tähistasime eile minu sünnipäeva ja nad lahkusid,» teatas Ponomarjov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles