Pildid: Keskerakond nõudis presidendi otsevalimist

Helen Mihelson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna keskpäeval toimus Keskerakonna algatusel Kadriorus presidendilossi juures kõnekoosolek, mille eesmärk oli meenutada, et juba rohkem kui aasta on möödunud sellest, kui riigikogus hääletati menetlusest välja Keskerakonna fraktsiooni algatatud eelnõu rahvaalgatuse seadustamiseks ja eelnõu presidendi otsevalimise seadustamiseks.

Erakonna teatel tuli presidendilossi ette ligi 200 inimest, kes nõudsid presidendi otsevalimiste ning rahvaalgatuse seadustamist.

Kõnekoosolekul rääkis presidendi otsevalimiste seadustamisest keskerakondlastest riigikogu põhiseaduskomisjoni liige Priit Toobal ja rahvaalgatuse seadustamisest poliitikateadlane Oudekki Loone.

Kõnelejad leidsid, et nende algatuste toetamine vähendaks võimu võõrandumist rahvast ning suurendaks inimeste usaldust poliitikute vastu.

Kõnekoosolekul osalejad leidsid, et president Toomas Hendrik Ilvesel peaks kasutama oma järelejäänud ametiaega selleks, et president Lennart Meri algatatud eelnõu presidendivalimistest ning rahvaalgatus jõuaksid põhiseadusesse.

Keskerakond leiab, et selle sammuga saaks kodanikkonna kaasamise arutelud taas jääkeldrist välja ning see tugevdaks oluliselt Eesti ühiskonda, vahendas erakonna pressisekretär.

Kõnekoosolekul osalejad kirjutasid oma toetusallkirjad plakatitele, mis edastatakse president Toomas Hendrik Ilvesele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles