Tõmošenko soovitab ukrainlastel rahvakogunemistest hoiduda

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine Ukraina peaminister Julia Tõmošenko.
Endine Ukraina peaminister Julia Tõmošenko. Foto: SCANPIX

Endine Ukraina peaminister Julia Tõmošenko manitseb ukrainlasi suurtest rahvakogunemistest hoiduma, et vältida stabiilsust õõnestavaid provokatsioone.

"Kõik kavandatavad sabotaažiaktid on mõeldud rünnakutena suurtele rahvakogunemistele. Need rünnakud kavandatakse ja viiakse läbi demonstratsioonide ja meeleavalduste ajal," hoiatas ta Odessas pressikonverentsil.

"Sellepärast palun ma inimesi Odessas, ukrainlasi - me peame olema targad ja tugevad. Tähtis on mitte luua olukordi, mida agressor saaks meie vastu ära kasutada."

Tõmošenko soovitab oma veebilehele pandud avalduses ka poliitikuil olukorraga arvestada ning mitte mingil juhul kannustada, rahastada ega julgustada agressiivseid samme.

Odessas sai reede õhtul ukriana- ja venemeelsete kokkupõrgetes ning ametiühinguhoones puhkenud tulekahjus sai vähemalt 46 inimest surma, sadakond toimetati haiglasse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles