Täna Postimehes: kasiinodes pesti narkoraha

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Marko Saarm

See pidi olema narkopolitsei rutiinne tänavaoperatsioon, millest arenes ootamatult viimase aja põnevam kriminaaltulu konfiskeerimise juhtum. Uurimisorganid polnud varem puutunud kokku olukorraga, kus 500 000 eurot narkoraha legaliseeriti kasiinode kaudu.

Põhja prefektuuri narkotalitus oli 2012. aasta detsembris ühel oma järjekordsel operatsioonil. Plaan oli «joosta» Lasnamäe Pae tänava turul maha taksojuhist tänavadiiler Aleksei Kulakovski. Politseitöös on see rutiinne tegevus.

Politseinikud ootasid sihtmärki, kes luureinfo kohaselt sõitis taksot vana Volkswagen Passatiga. Teiste autode seas keeras turule sisse uhke BMW X5. Politseinike üllatuseks istus selle roolis Kulakovski.

Sel hetkel tõmbas operatsiooni juht hädapidurit ja katkestas operatsiooni. «Otsustasime, et vaja oleks selle inimese varanduslikku tausta lähemalt vaadata,» ütleb narkotalituse juht Kaido Kõplas nüüd, poolteist aastat hiljem.

Umbes kuu hiljem arvasid uurijad end olevat palju targemad.

Pikemalt loe tänasest Postimehest!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles