Kaitseminister: Läti võib tunda end turvaliselt

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Viimased sündmused Ukrainas on toonud kaasa märkimisväärseid muudatusi rahvusvahelises julgeolekuolukorras, kuid üle kümne aasta maailma tugevaimasse sõjalisse liitu kuulunud Läti võib tunda end turvaliselt, ütles iseseisvuse taastamise päeva puhul relvajõudude poole pöördunud kaitseminister Raimonds Vējonis.

«NATO tugevus seisneb selles, et mitte keegi ei ole katsetanud Põhja-Atlandi lepingu artikkel 5 tõhusust,» sõnas Vējonis. Ta meenutas, et allianss on tugevdanud oma kohaolekut mitte üksnes Balti riikides, vaid ka teistes NATO Ida-Euroopa liikmesmaades. Ühtlasi tervitas minister 4. mai paraadil osalenud USA vägesid.

«Läti rahvale ei ole keegi kunagi vabadust kinkinud -- ta on pidanud selle eest barrikaadidel võitlema, makstes kõige kallimalt -- eludega. Seetõttu tahan ma tänada sõdureid ja piirivalvureid, kes iga päev meie vabadust valvavad,» lisas minister.

Kaitseväe ülem Raimonds Graube kinnitas, et Läti sõdurid on valmis Lätit kaitsma ja on võimelised seda veelgi paremini tegema, kui neil oleks vajalik varustus.

Sel aastal toimus  üritus Valmieras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles