Suvelemmikuks on kleit

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roheline pilgupüüdja: 1299 kr, 
Ivo Nikkolo.
Roheline pilgupüüdja: 1299 kr, Ivo Nikkolo. Foto: Mihkel Maripuu, Baltika

Suvemood armastab kleite, olgu need siis pikad ja pisut hipistiilis, põlvepikkuses ning pitsi- ja volangivahused või hoopis lihtsa siluetiga variandid.



Kleitide mustripalett meenutab aga kirkavärvilist lilleaeda, kus on nii suuri, väikesi kui ka eksootilisi õisi. Ilmtingimata ei pea muidugi end lillelisse riietama, valida võib ka ühe erksa värvi või hoopis helge valge või pisut kulunud moega tooni.   

Maani rannakleitide kõrval pole moekaar­dilt kuhugi kadunud klassikalise särkpluuskleidi tuletised ja ka tütarlapselikud kaharad šifoonised-pitsilised kleidikesed, millega koolilõpupeol uhkustada.

Uute moeasjade sekka on end keerutanud vana hea batikatehnika, mis nõukogudeaegsest defitsiidiajastust tulnud naistele pole eriline uudis – omal ajal sai kangatükke nööriga kinni seotud ning värvivees keedetud küll ja küll.

Romantikameelsemate kleidikestele ei tee paha ükski tikand kleidisiilul ega ka suure sõlmseosega vöö.

Ning muidugi, kõik tuunikalaadsed kleidikesed ja ka minid on moemaailmas endiselt hinnas – ideaalsed koos retuuside või imekitsaste pükstega.

Moeprofi kleidinõu

Anu Lensment
ajakirja Marie Claire moetoimetaja ja moekunstnik

Kindlasti tasub mugavate pükste kõrval suvisel ajal rohkem ka kleite kanda. Millist aga valida?

Õnneks ja õnnetuseks on kõik pikkused ja laiused moepildis ning üht-teist sellest valikust ka siinsetes poodides saadaval.

Hooaja üheks lemmikuks on pikad kirevad lillelised või eksootilise mustriga kleidid, mis ulatuvad peaaegu maani ja jätavad samas õlad, käsivarred paljaks.

Sobivad seesugused pea kõigile, eriti aga siis, kui on soov näida pikema ja sihvakana. Kesisema säärejooksu korral võiks maksipikkust kindlasti eelistada põlvepikkuses kleidikestele.

Teine ja võib öelda, et ka juba järgmise hooaja hitt on 1950ndate stiilis vööjoonelt läbilõigatud kahara seelikuosaga kleit, mis ulatub põlvest allapoole.

Seesuguseid on kauplustes ilmselt raske leida, aga iseõmblejail või rätsepa teenuste kasutajatel soovitan olla sammu ajast ees ja endale midagi seesugust luua. Sedalaadi taljet toonitav lõige sobib liivakella- ja pirnifiguuriga, tuues esile rinna ja talje ning varjates samas puusavorme.

Täidlasemale figuurile sobivad suurepäraselt sirge lõikega vööga või vööta kantavad ja hästikukkuvast kangast tuunikad, mida saab kombineerida kitsaste pükste või retuusidega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles